PRAŽIAREŇ A PREDAJ KVALITNEJ KÁVY
Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou. Kurzy prebiehajú cca v 4 členných skupinách, z dôvodu, aby každý účastník kurzu mal svoje vlastné zariadenie počas kurzu a aby bola možnosť zo strany lektora sa venovať celej skupine intenzívne. Nie sme zástancami veľkých skupín, pretože podľa nášho názoru nie je možné kvalitne zaučiť, zaškoliť viac ako 4 - 5 osôb počas jedného kurzu. Naše používané technológie patria medzi svetovú špičku, kvalitné kávovary (používame La Marzocco, ECM, Profitec, XLVI a Slayer) a mlynčeky (Anfim Mahlkoenig a ECM) sú základ.
AKTUÁLNE KURZY
- Platnosť 1 rokSlovensko ŽILINA - BRATISLAVAPlatnosť 1 rokSlovensko ŽILINA - BRATISLAVAUrobte radosť blízkym darovaním poukazu na kurz
- pá 29. 10.Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)29. 10. 2021 10:00 – 14:00Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)Kreslenie do kávy s Ivom
- út 21. 9.Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)21. 9. 2021 10:00 – 14:00Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)Kreslenie do kávy s Ivom
- st 18. 3.Žilina, Tomáša Rúžičku 8500/2318. 3. 2020 9:00 – 13:40Žilina, Tomáša Rúžičku 8500/23Kreslenie do kávy
- st 11. 3.Bratislava, Račianska 88B (vedľa LIGHTPARK)11. 3. 2020 8:30 – 12:30Bratislava, Račianska 88B (vedľa LIGHTPARK)Kurz prípravy káv alternatívnym spôsobom. Všetky známe aj neznáme prípravy.
- út 10. 3.Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)10. 3. 2020 9:00 – 13:00Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)Kreslenie do kávy s Ivanom
- st 04. 3.Bratislava, Račianska 88/B (vedľa Lightpark04. 3. 2020 9:00 – 13:00Bratislava, Račianska 88/B (vedľa LightparkKurz prípravy kávy - Espresso
- po 24. 2.Žilina, Tomáša Rúžičku 8500/2324. 2. 2020 9:00 – 13:40Žilina, Tomáša Rúžičku 8500/23Kurz prípravy kávy - Espresso
Sme profesionáli, dokonale vás pripravíme * Akreditácia ministerstva školstva SR * Level barista 1 - 2 - 3 + latte art kurzy * Práca s kvalitnými zariadeniami *. Chceme Vám predostrieť dlhoročné skúsenosti - školiaci lektor a garant Mayo Galuška.Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou.
2 ŠKOLIACE CENTRÁ ŽILINA - BRATISLAVA
Kurzy pre baristov vo vašom podniku alebo u nás. Ste majiteľom a máte záujem zaškoliť váš personál? Ste barista a chcete sa zdokonaliť?
CIEĽOVÁ SKUPINA
Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy...
KÁVA - ESPRESSO
Školenia sú pripravované interaktívne, to znamená, že teória o káve (história, zber, spracovanie...) nie sú hlavnými bodmi školenia. Školenie sa prispôsobuje skupine klientov a témy nie sú striktne dané.
Teoretická časť – história kávy (1.časť témy sa zaoberá v skratke o pôvode a rozšírení plantážnej kávy do dnešných rozmerov)
Teoretická časť – od zberu kávy až po espresso (2.časť témy sa zaoberá vysvetlením rozdielov medzi zbermi, vysvetlením rozdielov medzi spracovaním kávy, následným sušením a pražením, dôvody rozdielnej kvality kávy
Praktická časť– práca s profi mlynčekom, nastavovanie správnej hrúbky mletia na pripravované espresso za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)
Praktická časť – príprava espressa, správne dávkovanie mletej kávy, správne utláčanie nadávkovanej kávy v páke (portafilter), správne nasadenie páky do stroja, správne filtrovanie, zásady správnej prípravy za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)
Praktická časť– starostlivosť o kávovar a mlynec, zásady a dôležitosť správneho čistenia, čistenia pák, hláv kávovaru, mlecích kameňov na mlynci, prípadného zásobníka na namletú kávu za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)
FORMA SKÚŠKY
Písomná: test
Ústna: otázka
Praktická časť: príprava espressa, práca s mlynčekom, čistenie espresso kávovaru
CIEĽOVÁ SKUPINA:
Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy, coffeegeeks...
Požadované vstupné vzdelanie: 6 mesiacov prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, certifikát barista basic.
ESPRESSO - CAPPUCCINO
Teoretická časť - správne spenenie mlieka
Teoretická časť - spôsoby nalievania mlieka
Voľná diskusia - miesto pre dotazy, otázky- konfrontovanie Vašich skúseností s našimi poznatkami
Praktická časť - tréning napenenia mlieka, správne nalievanie, rozdelovanie káv, ukážka praženia, stupne praženia...
Forma záverečnej skúšky
Písomná: test
Ústna: otázka
Praktická časť: príprava cappuccina a espressa (s napenením mlieka a nalievaním)
CIEĽOVÁ SKUPINA:
Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy, coffeegeeks...
Požadované vstupné vzdelanie: 6 mesiacov prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, certifikát barista basic.
ESPRESSO - CAPPUCCINO
Teoretická časť - správne spenenie mlieka
Teoretická časť - spôsoby nalievania mlieka
Voľná diskusia - miesto pre dotazy, otázky- konfrontovanie Vašich skúseností s našimi poznatkami
Praktická časť - tréning napenenia mlieka, správne nalievanie, rozdelovanie káv, ukážka praženia, stupne praženia...
FORMA SKÚŠKY
Sme profesionáli, dokonale vás pripravíme * akreditácia ministerstva školstva SR * level barista 1 - 2 - 3 + latte art kurzy * práca s kvalitnými zariadeniami. Chceme Vám predostrieť dlhoročné skúsenosti - školiaci lektor a garant Mayo Galuška.
Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou.
Cieľová skupina:
Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok.
Požadované vstupné vzdelanie: 1 rok prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, absolvent HA, certifikát barista basic, barista advanced.
CAPPUCCINO – LATTE ART
Teoretická časť – rozdiel medzi odrodovou (plantážnou) a miešanou (komerčné zmesi). Lepšia využiťeľnosť v baroch, kaviarňach...
Teoretická časť – rozdiel pri napenení mlieka tradičným spôsobom a na techniku latte art, dôležité zásady dodržiavania potrebných postupov pri penení mlieka
Praktická časť – práca s profi mlynčekom, nastavovanie správnej hrúbky mletia na pripravované espresso
Praktická časť – príprava espressa, správne dávkovanie mletej kávy, správne utláčanie nadávkovanej kávy v páke (portafilter), správne nasadenie páky do stroja, správne filtrovanie, zásady správnej prípravy
Nové technológie a ich využitie
Praktická časť – správne penenie mlieka na techniku latte art
Praktická časť – správny spôsob nalievania speneného mlieka technikou latte art
FORMA SKÚŠKY
Písomná: test
Ústna: otázka
Praktická časť: príprava cappucina technikou latte art (2 motívy)
Osvedčenie o absolvovaní kurzu
Novodobý fenomém - miláčik kaviarní
Neviete ako na to? Naučíme Vás to
CIEĽOVÁ SKUPINA
Aj pre úplných začiatočníkov. Podstata Latte Art je v pochopení šľahania mlieka a jeho následný spôsob nalievania.
LATTE ART
Čo potrebujete si priniesť? Vôbec nič, všetko zabezpečíme.
Čo potrebujete vedieť? Základy prípravy espressa a šlahanie mlieka alebo Vás to komplet naučíme
Teória? Vôbec žiadna, iba tréning, tréning, tréning...
Ešte nepoznáte Chemex, Hario, Drip, Trinity, Syphon, Cruve, Aeropress, skrátka všetky ostatné prípravy kávy inak ako espresso. Využiteľnosť v domácnostiach a nových, moderných kaviarňach, kde zmýšĺajú v rámci 3tej vlny
Nové (iné) spôsoby prípravy kávy - BREW BAR
Neviete ako na to? Naučíme Vás to
Čo potrebujete si priniesť? Vôbec nič, všetko zabezpečíme
Čo potrebujete vedieť? Všetko sa naučíte na kurze
TEÓRIA?
Je prepojená s praxou a prípravou. Naša filozofia je, naučiť Vás po praktickej stránke čo najviac. Kurz je určený pre kaviarne, ale aj pre laikov, čo sa radi učia a poznávajú nové spôsoby prípravy kávy
-
O ktorej hodine začína kurz a ako dlho trvá?Kurzy začínajú vždy od 9.00 hod a trvajú prevažne do 15.00 hod
-
Na akom mieste sa konajú kurzy?Naše kurzy sa uskutočňujú už aktuálne na 2 miestach, v Žiline alebo v Bratislave. Miesto, kde sa ktorý kurz aktuálne koná, nájdete vždy v prihláške.
-
Čo si mám doniesť so sebou na kurz?Na kurz si nemusíte priniesť absolútne nič. Všetko potrebné (profesionálne vybavenie) máme u nás v centrách. Stačí ak si prinesiete dobrú náladu, alebo ak máte kaviareň, kľudne môžete priniesť svoju kávu na otestovanie
-
Je možné pripraviť samostatný kurz pre osobu alebo skupiny?Áno, je. AJ takúto možnosť ponúkame. Stačí nás kontaktovať a dohodnúť sa na termíne a podmienkach.
-
Kto je školiteľ?Školiteľ je Mayo Galuška a jeho profesionálny team, pod jeho dohľadom. O našich referenciách sa môžete dočítať v sekcii o nás.
-
Aký počet osôb sa zúčastňuje na kurze?Pretože nám záleží, na tom, aby sme sa vám mohli dostatočne venovať na kurze, tak máme obmedzenie, kde sa počet osôb pohybuje medzi 4 až 6. Nie viac
-
Na akých zariadeniach sa pracuje?Pracuje sa na zariadeniach, najvyššej svetovej kvality. Značky ako Slayer, La Marzocco, XLVI, ECM alebo mlynčeky Anfim, Ceado, Mythos a podobne. Pomôcky a najnovšie vychytávky sô samozrejmosťou
-
Ako môžem získať certifikát?Získať cerfifikát nie je žiaden problém. Chceme však zároveň pripomenúť, že certifikát neudelujeme za účasť, ale za získané skúsenosti počas kurzu. Stačí, aby ste vnímali priebeh kurzu a máte to v suchu
-
O ktorej hodine začína kurz a ako dlho trvá?Kurzy začínajú vždy od 9.00 hod a trvajú prevažne do 15.00 hod
-
Na akom mieste sa konajú kurzy?Naše kurzy sa uskutočňujú už aktuálne na 2 miestach, v Žiline alebo v Bratislave. Miesto, kde sa ktorý kurz aktuálne koná, nájdete vždy v prihláške.
-
Čo si mám doniesť so sebou na kurz?Na kurz si nemusíte priniesť absolútne nič. Všetko potrebné (profesionálne vybavenie) máme u nás v centrách. Stačí ak si prinesiete dobrú náladu, alebo ak máte kaviareň, kľudne môžete priniesť svoju kávu na otestovanie
-
Je možné pripraviť samostatný kurz pre osobu alebo skupiny?Áno, je. AJ takúto možnosť ponúkame. Stačí nás kontaktovať a dohodnúť sa na termíne a podmienkach.
-
Kto je školiteľ?Školiteľ je Mayo Galuška a jeho profesionálny team, pod jeho dohľadom. O našich referenciách sa môžete dočítať v sekcii o nás.
-
Aký počet osôb sa zúčastňuje na kurze?Pretože nám záleží, na tom, aby sme sa vám mohli dostatočne venovať na kurze, tak máme obmedzenie, kde sa počet osôb pohybuje medzi 4 až 6. Nie viac
-
Na akých zariadeniach sa pracuje?Pracuje sa na zariadeniach, najvyššej svetovej kvality. Značky ako Slayer, La Marzocco, XLVI, ECM alebo mlynčeky Anfim, Ceado, Mythos a podobne. Pomôcky a najnovšie vychytávky sô samozrejmosťou
-
Ako môžem získať certifikát?Získať cerfifikát nie je žiaden problém. Chceme však zároveň pripomenúť, že certifikát neudelujeme za účasť, ale za získané skúsenosti počas kurzu. Stačí, aby ste vnímali priebeh kurzu a máte to v suchu
Kurzy sú určené pre všetkých, hlavne pre majiteľov kaviarní, prevádzkovateľov alebo baristov, ktorí sa chcú a potrebujú naučiť správnu prípravu kávových nápojov, taký je kurz
KÁVOVÉ NÁPOJE
Napríklad pravú írsku kávu, inverse cappuccino, arabskú kávu, ľadové nápoje, cappuccino con crusta, caffe latte, salcedino, frappé, afogato, flat white, skrátka kávové nápoje, ktoré by nemali chýbať v žiadnom nápojovom lístku a hlavne ich kvalitná a správna príprava
Barista Slovenska - Coffee In Good Spirit
Individuálny tréning a príprava na Majstrovstvá Slovenska v príprave kávy
Rozhodli sme sa zúročiť naše skúsenosti zo slovenských ako aj svetových podujatí a pomôcť baristom pri príprave na slovenský šampionát. Skúsenosti máme aj ako súťažiaci, tak aj s pozície medzinárodného rozhodcu na týchto súťažiach.
Tréning a príprava spočíva v nasledovných bodoch:
BARISTA
Pravidlá (vysvetlenie a pochopenie podstaty).Príprava na "espresso" časť. Kompletný tréning s pomocou výberu správnej kávy a zdôvodneniu prečo práve táto. Všetky body čomu sa vyvarovať a naopak, čo je potrebné dodržať.
Príprava na "cappuccinno" časť. Kompletný tréning na cappuccino (resp. latte art) s pomocou výberu správnej kávy, mlieka, šálok. Všetky body čomu sa vyvarovať a naopak, čo je potrebné dodržať.
Príprava na "beverage" časť. Kompletný tréning, pomoc s výberom surovín na voľný drink. Všetky body čomu sa vyvarovať a naopak, čo je potrebné dodržať.
COFFEE IN GOOD SPIRIT
Pravidlá (vysvetlenie a pochopenie podstaty). Írska káva a jej príprava. Tipy, rady, tréning. Teplý (horúci) nápoj. Pomoc pri výbere surovín, pohára, tréning, kávy...
Studený nápoj. Pomoc pri výbere surovín, pohára, tréning, kávy...
Poradenstvo, pravidlá, čo robiť v prípradnom postupe do finále
Cena, dátum a dĺžka je individuálna. Záleží od Vašich skúseností. Celému tréningu predchádza bezplatná konzultácia
CERTIFIKÁTY
Máme pre vás pripravené štýlové cerfitifáty, ktoré podľa potreby vieme vydať v anglickom alebo nemeckom jazyku
-
O ktorej hodine začína kurz a ako dlho trvá?Kurzy začínajú vždy od 9.00 hod a trvajú prevažne do 15.00 hod
-
Na akom mieste sa konajú kurzy?Naše kurzy sa uskutočňujú už aktuálne na 2 miestach, v Žiline alebo v Bratislave. Miesto, kde sa ktorý kurz aktuálne koná, nájdete vždy v prihláške.
-
Čo si mám doniesť so sebou na kurz?Na kurz si nemusíte priniesť absolútne nič. Všetko potrebné (profesionálne vybavenie) máme u nás v centrách. Stačí ak si prinesiete dobrú náladu, alebo ak máte kaviareň, kľudne môžete priniesť svoju kávu na otestovanie
-
Je možné pripraviť samostatný kurz pre osobu alebo skupiny?Áno, je. AJ takúto možnosť ponúkame. Stačí nás kontaktovať a dohodnúť sa na termíne a podmienkach.
-
Kto je školiteľ?Školiteľ je Mayo Galuška a jeho profesionálny team, pod jeho dohľadom. O našich referenciách sa môžete dočítať v sekcii o nás.
-
Aký počet osôb sa zúčastňuje na kurze?Pretože nám záleží, na tom, aby sme sa vám mohli dostatočne venovať na kurze, tak máme obmedzenie, kde sa počet osôb pohybuje medzi 4 až 6. Nie viac
-
Na akých zariadeniach sa pracuje?Pracuje sa na zariadeniach, najvyššej svetovej kvality. Značky ako Slayer, La Marzocco, XLVI, ECM alebo mlynčeky Anfim, Ceado, Mythos a podobne. Pomôcky a najnovšie vychytávky sô samozrejmosťou
-
Ako môžem získať certifikát?Získať cerfifikát nie je žiaden problém. Chceme však zároveň pripomenúť, že certifikát neudelujeme za účasť, ale za získané skúsenosti počas kurzu. Stačí, aby ste vnímali priebeh kurzu a máte to v suchu