2 ŠKOLIACE CENTRÁ
ŽILINA - BRATISLAVA

ŠKOLA KÁVY

Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou. Kurzy prebiehajú cca v 4 členných skupinách, z dôvodu, aby každý účastník kurzu mal svoje vlastné zariadenie počas kurzu a aby bola možnosť zo strany lektora sa venovať celej skupine intenzívne. Nie sme zástancami veľkých skupín, pretože podľa nášho názoru nie je možné kvalitne zaučiť, zaškoliť viac ako 4 - 5 osôb počas jedného kurzu. Naše používané technológie patria medzi svetovú špičku, kvalitné kávovary (používame La Marzocco, ECM, Profitec, XLVI a Slayer) a mlynčeky (Anfim Mahlkoenig a ECM) sú základ.

AKTUÁLNE KURZY

 

BARISTA 1

Espresso základy, prípava kávy, nastavovanie mlynčeka...

BARISTA 2

Ponoríme sa hlbšie do kávy, odrôd, porovnávaní a ochutnávok

BARISTA 3

Refractometer, screening, stupne praženia, profesionálne pomôcky....

KÁVOVÉ NÁPOJE/

barista slovenska

Refractometer, screening, stupne praženia, profesionálne pomôcky....

LATTE ART

Minimum teórie, maximum tréningu. 

ALTERNATÍVA

Známe aj neznáme prípravy kávy alternatívnymi spôsobmi

BARISTA 1

Barista Basic - Level 1 je náš prvý program. U Vás najobľúbenejší

Cena - 120 € s dph

 

Sme profesionáli, dokonale vás pripravíme * Akreditácia ministerstva školstva SR * Level barista  1 - 2 - 3 + latte art kurzy * Práca s kvalitnými zariadeniami *. Chceme Vám predostrieť dlhoročné skúsenosti - školiaci lektor a garant Mayo Galuška.Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou.

2 ŠKOLIACE CENTRÁ ŽILINA - BRATISLAVA
Kurzy pre baristov vo vašom podniku alebo u nás. Ste majiteľom a máte záujem zaškoliť váš personál? Ste barista a chcete sa zdokonaliť?
​​

CIEĽOVÁ SKUPINA

Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy...

​KÁVA - ESPRESSO​


Školenia sú pripravované interaktívne, to znamená, že teória o káve (história, zber, spracovanie...) nie sú hlavnými bodmi školenia. Školenie sa prispôsobuje skupine klientov a témy nie sú striktne dané.
​​
Teoretická časť – história kávy (1.časť témy sa zaoberá v skratke o pôvode a rozšírení plantážnej kávy do dnešných rozmerov)
Teoretická časť – od zberu kávy až po espresso (2.časť témy sa zaoberá vysvetlením rozdielov medzi zbermi, vysvetlením rozdielov medzi spracovaním kávy, následným sušením a pražením, dôvody rozdielnej kvality kávy
Praktická časť– práca s profi mlynčekom, nastavovanie správnej hrúbky mletia na pripravované espresso za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)
Praktická časť – príprava espressa, správne dávkovanie mletej kávy, správne utláčanie nadávkovanej kávy v páke (portafilter), správne nasadenie páky do stroja, správne filtrovanie, zásady správnej prípravy za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)
Praktická časť– starostlivosť o kávovar a mlynec, zásady a dôležitosť správneho čistenia, čistenia pák, hláv kávovaru, mlecích kameňov na mlynci, prípadného zásobníka na namletú kávu za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)

FORMA SKÚŠKY

Písomná: test
Ústna: otázka
Praktická časť: príprava espressa, práca s mlynčekom, čistenie espresso kávovaru

BARISTA 2

Barista Advance - Level 2. Kurz je vhodný pre mierne skúsených

Cena - 120 € s dph

 

CIEĽOVÁ SKUPINA:

Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy, coffeegeeks...
Požadované vstupné vzdelanie: 6 mesiacov prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, certifikát barista basic.


ESPRESSO - CAPPUCCINO


Teoretická časť - správne spenenie mlieka
Teoretická časť - spôsoby nalievania mlieka
Voľná diskusia - miesto pre dotazy, otázky- konfrontovanie Vašich skúseností s našimi poznatkami  
Praktická časť - tréning napenenia mlieka, správne nalievanie, rozdelovanie káv, ukážka praženia, stupne praženia...
 

Forma záverečnej skúšky

 
Písomná: test​
Ústna: otázka​
Praktická časť: príprava cappuccina a espressa (s napenením mlieka a nalievaním)​

BARISTA 3

Barista Proffesional - Level 3. To je najviac v našej ponuke

Cena - 120 € s dph

 

CIEĽOVÁ SKUPINA:

Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy, coffeegeeks...
Požadované vstupné vzdelanie: 6 mesiacov prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, certifikát barista basic.
 


ESPRESSO - CAPPUCCINO

Teoretická časť - správne spenenie mlieka
Teoretická časť - spôsoby nalievania mlieka
Voľná diskusia - miesto pre dotazy, otázky- konfrontovanie Vašich skúseností s našimi poznatkami  
Praktická časť - tréning napenenia mlieka, správne nalievanie, rozdelovanie káv, ukážka praženia, stupne praženia...
 

FORMA SKÚŠKY

Sme profesionáli, dokonale vás pripravíme * akreditácia ministerstva školstva SR * level barista  1 - 2 - 3 + latte art kurzy * práca s kvalitnými zariadeniami. Chceme Vám predostrieť dlhoročné skúsenosti - školiaci lektor a garant Mayo Galuška.
Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou.
Cieľová skupina:
Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok.
Požadované vstupné vzdelanie: 1 rok prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, absolvent HA, certifikát barista basic, barista advanced.

​CAPPUCCINO – LATTE ART

Teoretická časť – rozdiel medzi odrodovou (plantážnou) a miešanou (komerčné zmesi). Lepšia využiťeľnosť v baroch, kaviarňach...
Teoretická časť – rozdiel pri napenení mlieka tradičným spôsobom a na techniku latte art, dôležité zásady dodržiavania potrebných postupov pri penení mlieka
Praktická časť – práca s profi mlynčekom, nastavovanie  správnej hrúbky mletia na pripravované espresso
Praktická časť – príprava espressa, správne dávkovanie mletej kávy, správne utláčanie nadávkovanej kávy v páke (portafilter), správne nasadenie páky do stroja, správne filtrovanie, zásady správnej prípravy
Nové technológie a ich využitie
Praktická časť – správne penenie mlieka na techniku latte art
Praktická časť – správny spôsob nalievania speneného mlieka technikou latte art
 

FORMA SKÚŠKY

Písomná: test
Ústna: otázka
Praktická časť: príprava cappucina technikou latte art (2 motívy)
Osvedčenie o absolvovaní kurzu​​​

LATTE ART

Latte Art. Tréning, tréning a tréning

Cena - 120 € s dph

 

Novodobý fenomém - miláčik kaviarní

​Neviete ako na to? Naučíme Vás to
 

CIEĽOVÁ SKUPINA

Aj pre úplných začiatočníkov. Podstata Latte Art je v pochopení šľahania mlieka a jeho následný spôsob nalievania. ​​

LATTE ART

​Čo potrebujete si priniesť? Vôbec nič, všetko zabezpečíme.
​Čo potrebujete vedieť? Základy prípravy espressa a šlahanie mlieka alebo Vás  to komplet naučíme
Teória? Vôbec žiadna, iba tréning, tréning, tréning...

ALTERNATÍVNA PRÍPRAVA

Alternatívna príprava kávy. Dozviete sa všetko o rôznych prípravách

Cena - 90 € s dph

 
Ešte nepoznáte Chemex, Hario, Drip, Trinity, Syphon, Cruve, Aeropress, skrátka všetky ostatné prípravy kávy inak ako espresso. Využiteľnosť v domácnostiach a nových, moderných kaviarňach, kde zmýšĺajú v rámci 3tej vlny

Nové (iné) spôsoby prípravy kávy - BREW BAR

Neviete ako na to? Naučíme Vás to 
​​
Čo potrebujete si priniesť? Vôbec nič, všetko zabezpečíme

Čo potrebujete vedieť? Všetko sa naučíte na kurze


TEÓRIA?

Je prepojená s praxou a prípravou. Naša filozofia je, naučiť Vás po praktickej stránke čo najviac. Kurz je určený pre kaviarne, ale aj pre laikov, čo sa radi učia a poznávajú nové spôsoby prípravy kávy

NÁPLŇ (OBSAH) KURZU

Priebeh kurzu a témy


1. POUR OVER VS. FULL IMMERSION

Vysvetlenie rozdielov, meranie TDS (total disolved solid)

2. BREW RATIO

Ako sa mení výsledná chuť nápoja vzhľadom na čas, hrúbku mletia a množstva použitej vody

3. BLOOMING

Vysvetlenie procesu a jeho názorná demonštrácia na 2 kávach - komerčná X specialty

4. SUPERTASTER TEST

Aktivita pre oživenie kurzu

5. PRÁCA S KRUVE

Využitie v kaviarni , zaujímavosť, kalibrácia, vysvetlenie výhod

6. VODA

Zloženie vody vhodné na prípravu kávy

7. V60

Brew ratio, techniky zalievania, rovnomerná extrakcia, práca s rôznymi filtrami, rozdiely medzi materiálom V60 (plast, porcelán)

8. AEROPRESS

Brew ratio, inverted X classic method, vysvetlenie postupu prípravy, práca s RGB diskom pre kontrolu extrakcie

9. VACUUM POT

Vysvetlenie správnej techniky prípravy

10. COLD BREW

Prečo cold brew a hlavne rozdiely

11. CHEMEX

Postup prípravy, brew ratio, použitie rôznych filtrov

12. IBRIK

Správna príprava specialty ibrik coffee, t.j. káva pripravovaná na piesku

13. Trinity Brewer 3 in 1

Jedinečná technika, ktorá uzrela svetlo sveta cez Kickstarter





NÁPLŇ (OBSAH) KURZU

Priebeh kurzu a témy


1. POUR OVER VS. FULL IMMERSION

Vysvetlenie rozdielov, meranie TDS (total disolved solid)

2. BREW RATIO

Ako sa mení výsledná chuť nápoja vzhľadom na čas, hrúbku mletia a množstva použitej vody

3. BLOOMING

Vysvetlenie procesu a jeho názorná demonštrácia na 2 kávach - komerčná X specialty

4. SUPERTASTER TEST

Aktivita pre oživenie kurzu

5. PRÁCA S KRUVE

Využitie v kaviarni , zaujímavosť, kalibrácia, vysvetlenie výhod

6. VODA

Zloženie vody vhodné na prípravu kávy</