top of page
2 ŠKOLIACE CENTRÁ
ŽILINA - BRATISLAVA

ŠKOLA KÁVY

Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou. Kurzy prebiehajú cca v 4 členných skupinách, z dôvodu, aby každý účastník kurzu mal svoje vlastné zariadenie počas kurzu a aby bola možnosť zo strany lektora sa venovať celej skupine intenzívne. Nie sme zástancami veľkých skupín, pretože podľa nášho názoru nie je možné kvalitne zaučiť, zaškoliť viac ako 4 - 5 osôb počas jedného kurzu. Naše používané technológie patria medzi svetovú špičku, kvalitné kávovary (používame La Marzocco, ECM, Profitec, XLVI a Slayer) a mlynčeky (Anfim Mahlkoenig a ECM) sú základ.

AKTUÁLNE KURZY

  • VOUCHER POUKAZ
    VOUCHER POUKAZ
    Platnosť 1 rok
    Slovensko ŽILINA - BRATISLAVA
    Platnosť 1 rok
    Slovensko ŽILINA - BRATISLAVA
    Urobte radosť blízkym darovaním poukazu na kurz
  • LATTE ART KURZ BASIC s Ivom L. - BRATISLAVA
    LATTE ART KURZ BASIC s Ivom L. - BRATISLAVA
    pá 29. 10.
    Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)
    29. 10. 2021 10:00 – 14:00
    Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)
    Kreslenie do kávy s Ivom
  • LATTE ART KURZ BASIC s Ivom- BRATISLAVA
    LATTE ART KURZ BASIC s Ivom- BRATISLAVA
    út 21. 9.
    Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)
    21. 9. 2021 10:00 – 14:00
    Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)
    Kreslenie do kávy s Ivom
  • LATTE ART KURZ BASIC s Monikou - ŽILINA
    LATTE ART KURZ BASIC s Monikou - ŽILINA
    st 18. 3.
    Žilina, Tomáša Rúžičku 8500/23
    18. 3. 2020 9:00 – 13:40
    Žilina, Tomáša Rúžičku 8500/23
    Kreslenie do kávy
  • KURZ ALTERNATÍVNA PRÍPRAVA KÁVY S FILIPOM
    KURZ ALTERNATÍVNA PRÍPRAVA KÁVY S FILIPOM
    st 11. 3.
    Bratislava, Račianska 88B (vedľa LIGHTPARK)
    11. 3. 2020 8:30 – 12:30
    Bratislava, Račianska 88B (vedľa LIGHTPARK)
    Kurz prípravy káv alternatívnym spôsobom. Všetky známe aj neznáme prípravy.
  • LATTE ART KURZ BASIC s Ivanom- BRATISLAVA
    LATTE ART KURZ BASIC s Ivanom- BRATISLAVA
    út 10. 3.
    Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)
    10. 3. 2020 9:00 – 13:00
    Bratislava, Račianska 88 (vedľa LIGHTPARK)
    Kreslenie do kávy s Ivanom
  • BARISTA 1 - BRATISLAVA
    BARISTA 1 - BRATISLAVA
    st 04. 3.
    Bratislava, Račianska 88/B (vedľa Lightpark
    04. 3. 2020 9:00 – 13:00
    Bratislava, Račianska 88/B (vedľa Lightpark
    Kurz prípravy kávy - Espresso
  • BARISTA 1 - ŽILINA
    BARISTA 1 - ŽILINA
    po 24. 2.
    Žilina, Tomáša Rúžičku 8500/23
    24. 2. 2020 9:00 – 13:40
    Žilina, Tomáša Rúžičku 8500/23
    Kurz prípravy kávy - Espresso
AKTUÁLNE KURZY

BARISTA 1

Espresso základy, prípava kávy, nastavovanie mlynčeka...

BARISTA 2

Ponoríme sa hlbšie do kávy, odrôd, porovnávaní a ochutnávok

BARISTA 3

Refractometer, screening, stupne praženia, profesionálne pomôcky....

KÁVOVÉ NÁPOJE/

barista slovenska

Refractometer, screening, stupne praženia, profesionálne pomôcky....

LATTE ART

Minimum teórie, maximum tréningu. 

ALTERNATÍVA

Známe aj neznáme prípravy kávy alternatívnymi spôsobmi

BARISTA 1

Barista Basic - Level 1 je náš prvý program. U Vás najobľúbenejší

Cena - 120 € s dph

BARISTA 1

Sme profesionáli, dokonale vás pripravíme * Akreditácia ministerstva školstva SR * Level barista  1 - 2 - 3 + latte art kurzy * Práca s kvalitnými zariadeniami *. Chceme Vám predostrieť dlhoročné skúsenosti - školiaci lektor a garant Mayo Galuška.Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou.

2 ŠKOLIACE CENTRÁ ŽILINA - BRATISLAVA
Kurzy pre baristov vo vašom podniku alebo u nás. Ste majiteľom a máte záujem zaškoliť váš personál? Ste barista a chcete sa zdokonaliť?
​​

CIEĽOVÁ SKUPINA

Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy...

​KÁVA - ESPRESSO​


Školenia sú pripravované interaktívne, to znamená, že teória o káve (história, zber, spracovanie...) nie sú hlavnými bodmi školenia. Školenie sa prispôsobuje skupine klientov a témy nie sú striktne dané.
​​
Teoretická časť – história kávy (1.časť témy sa zaoberá v skratke o pôvode a rozšírení plantážnej kávy do dnešných rozmerov)
Teoretická časť – od zberu kávy až po espresso (2.časť témy sa zaoberá vysvetlením rozdielov medzi zbermi, vysvetlením rozdielov medzi spracovaním kávy, následným sušením a pražením, dôvody rozdielnej kvality kávy
Praktická časť– práca s profi mlynčekom, nastavovanie správnej hrúbky mletia na pripravované espresso za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)
Praktická časť – príprava espressa, správne dávkovanie mletej kávy, správne utláčanie nadávkovanej kávy v páke (portafilter), správne nasadenie páky do stroja, správne filtrovanie, zásady správnej prípravy za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)
Praktická časť– starostlivosť o kávovar a mlynec, zásady a dôležitosť správneho čistenia, čistenia pák, hláv kávovaru, mlecích kameňov na mlynci, prípadného zásobníka na namletú kávu za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)

FORMA SKÚŠKY

Písomná: test
Ústna: otázka
Praktická časť: príprava espressa, práca s mlynčekom, čistenie espresso kávovaru

BARISTA 2

Barista Advance - Level 2. Kurz je vhodný pre mierne skúsených

Cena - 120 € s dph

BARISTA 2

CIEĽOVÁ SKUPINA:

Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy, coffeegeeks...
Požadované vstupné vzdelanie: 6 mesiacov prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, certifikát barista basic.


ESPRESSO - CAPPUCCINO


Teoretická časť - správne spenenie mlieka
Teoretická časť - spôsoby nalievania mlieka
Voľná diskusia - miesto pre dotazy, otázky- konfrontovanie Vašich skúseností s našimi poznatkami  
Praktická časť - tréning napenenia mlieka, správne nalievanie, rozdelovanie káv, ukážka praženia, stupne praženia...
 

Forma záverečnej skúšky

 
Písomná: test​
Ústna: otázka​
Praktická časť: príprava cappuccina a espressa (s napenením mlieka a nalievaním)​

BARISTA 3

Barista Proffesional - Level 3. To je najviac v našej ponuke

Cena - 120 € s dph

BARISTA 3

CIEĽOVÁ SKUPINA:

Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy, coffeegeeks...
Požadované vstupné vzdelanie: 6 mesiacov prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, certifikát barista basic.
 


ESPRESSO - CAPPUCCINO

Teoretická časť - správne spenenie mlieka
Teoretická časť - spôsoby nalievania mlieka
Voľná diskusia - miesto pre dotazy, otázky- konfrontovanie Vašich skúseností s našimi poznatkami  
Praktická časť - tréning napenenia mlieka, správne nalievanie, rozdelovanie káv, ukážka praženia, stupne praženia...
 

FORMA SKÚŠKY

Sme profesionáli, dokonale vás pripravíme * akreditácia ministerstva školstva SR * level barista  1 - 2 - 3 + latte art kurzy * práca s kvalitnými zariadeniami. Chceme Vám predostrieť dlhoročné skúsenosti - školiaci lektor a garant Mayo Galuška.
Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou.
Cieľová skupina:
Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok.
Požadované vstupné vzdelanie: 1 rok prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, absolvent HA, certifikát barista basic, barista advanced.

​CAPPUCCINO – LATTE ART

Teoretická časť – rozdiel medzi odrodovou (plantážnou) a miešanou (komerčné zmesi). Lepšia využiťeľnosť v baroch, kaviarňach...
Teoretická časť – rozdiel pri napenení mlieka tradičným spôsobom a na techniku latte art, dôležité zásady dodržiavania potrebných postupov pri penení mlieka
Praktická časť – práca s profi mlynčekom, nastavovanie  správnej hrúbky mletia na pripravované espresso
Praktická časť – príprava espressa, správne dávkovanie mletej kávy, správne utláčanie nadávkovanej kávy v páke (portafilter), správne nasadenie páky do stroja, správne filtrovanie, zásady správnej prípravy
Nové technológie a ich využitie
Praktická časť – správne penenie mlieka na techniku latte art
Praktická časť – správny spôsob nalievania speneného mlieka technikou latte art
 

FORMA SKÚŠKY

Písomná: test
Ústna: otázka
Praktická časť: príprava cappucina technikou latte art (2 motívy)
Osvedčenie o absolvovaní kurzu​​​

LATTE ART

Latte Art. Tréning, tréning a tréning

Cena - 120 € s dph

LATTE ART KURZ

Novodobý fenomém - miláčik kaviarní

​Neviete ako na to? Naučíme Vás to
 

CIEĽOVÁ SKUPINA

Aj pre úplných začiatočníkov. Podstata Latte Art je v pochopení šľahania mlieka a jeho následný spôsob nalievania. ​​

LATTE ART

​Čo potrebujete si priniesť? Vôbec nič, všetko zabezpečíme.
​Čo potrebujete vedieť? Základy prípravy espressa a šlahanie mlieka alebo Vás  to komplet naučíme
Teória? Vôbec žiadna, iba tréning, tréning, tréning...

ALTERNATÍVNA PRÍPRAVA

Alternatívna príprava kávy. Dozviete sa všetko o rôznych prípravách

Cena - 90 € s dph

ALTERNATÍVNA PRÍPRAVA
Ešte nepoznáte Chemex, Hario, Drip, Trinity, Syphon, Cruve, Aeropress, skrátka všetky ostatné prípravy kávy inak ako espresso. Využiteľnosť v domácnostiach a nových, moderných kaviarňach, kde zmýšĺajú v rámci 3tej vlny

Nové (iné) spôsoby prípravy kávy - BREW BAR

Neviete ako na to? Naučíme Vás to 
​​
Čo potrebujete si priniesť? Vôbec nič, všetko zabezpečíme

Čo potrebujete vedieť? Všetko sa naučíte na kurze


TEÓRIA?

Je prepojená s praxou a prípravou. Naša filozofia je, naučiť Vás po praktickej stránke čo najviac. Kurz je určený pre kaviarne, ale aj pre laikov, čo sa radi učia a poznávajú nové spôsoby prípravy kávy
  • O ktorej hodine začína kurz a ako dlho trvá?
    Kurzy začínajú vždy od 9.00 hod a trvajú prevažne do 15.00 hod
  • Na akom mieste sa konajú kurzy?
    Naše kurzy sa uskutočňujú už aktuálne na 2 miestach, v Žiline alebo v Bratislave. Miesto, kde sa ktorý kurz aktuálne koná, nájdete vždy v prihláške.
  • Čo si mám doniesť so sebou na kurz?
    Na kurz si nemusíte priniesť absolútne nič. Všetko potrebné (profesionálne vybavenie) máme u nás v centrách. Stačí ak si prinesiete dobrú náladu, alebo ak máte kaviareň, kľudne môžete priniesť svoju kávu na otestovanie
  • Je možné pripraviť samostatný kurz pre osobu alebo skupiny?
    Áno, je. AJ takúto možnosť ponúkame. Stačí nás kontaktovať a dohodnúť sa na termíne a podmienkach.
  • Kto je školiteľ?
    Školiteľ je Mayo Galuška a jeho profesionálny team, pod jeho dohľadom. O našich referenciách sa môžete dočítať v sekcii o nás.
  • Aký počet osôb sa zúčastňuje na kurze?
    Pretože nám záleží, na tom, aby sme sa vám mohli dostatočne venovať na kurze, tak máme obmedzenie, kde sa počet osôb pohybuje medzi 4 až 6. Nie viac
  • Na akých zariadeniach sa pracuje?
    Pracuje sa na zariadeniach, najvyššej svetovej kvality. Značky ako Slayer, La Marzocco, XLVI, ECM alebo mlynčeky Anfim, Ceado, Mythos a podobne. Pomôcky a najnovšie vychytávky sô samozrejmosťou
  • Ako môžem získať certifikát?
    Získať cerfifikát nie je žiaden problém. Chceme však zároveň pripomenúť, že certifikát neudelujeme za účasť, ale za získané skúsenosti počas kurzu. Stačí, aby ste vnímali priebeh kurzu a máte to v suchu
  • O ktorej hodine začína kurz a ako dlho trvá?
    Kurzy začínajú vždy od 9.00 hod a trvajú prevažne do 15.00 hod
  • Na akom mieste sa konajú kurzy?
    Naše kurzy sa uskutočňujú už aktuálne na 2 miestach, v Žiline alebo v Bratislave. Miesto, kde sa ktorý kurz aktuálne koná, nájdete vždy v prihláške.
  • Čo si mám doniesť so sebou na kurz?
    Na kurz si nemusíte priniesť absolútne nič. Všetko potrebné (profesionálne vybavenie) máme u nás v centrách. Stačí ak si prinesiete dobrú náladu, alebo ak máte kaviareň, kľudne môžete priniesť svoju kávu na otestovanie
  • Je možné pripraviť samostatný kurz pre osobu alebo skupiny?
    Áno, je. AJ takúto možnosť ponúkame. Stačí nás kontaktovať a dohodnúť sa na termíne a podmienkach.
  • Kto je školiteľ?
    Školiteľ je Mayo Galuška a jeho profesionálny team, pod jeho dohľadom. O našich referenciách sa môžete dočítať v sekcii o nás.
  • Aký počet osôb sa zúčastňuje na kurze?
    Pretože nám záleží, na tom, aby sme sa vám mohli dostatočne venovať na kurze, tak máme obmedzenie, kde sa počet osôb pohybuje medzi 4 až 6. Nie viac
  • Na akých zariadeniach sa pracuje?
    Pracuje sa na zariadeniach, najvyššej svetovej kvality. Značky ako Slayer, La Marzocco, XLVI, ECM alebo mlynčeky Anfim, Ceado, Mythos a podobne. Pomôcky a najnovšie vychytávky sô samozrejmosťou
  • Ako môžem získať certifikát?
    Získať cerfifikát nie je žiaden problém. Chceme však zároveň pripomenúť, že certifikát neudelujeme za účasť, ale za získané skúsenosti počas kurzu. Stačí, aby ste vnímali priebeh kurzu a máte to v suchu

KÁVOVÉ NÁPOJE

Rôzne kávové nápoje, ako ich poznáte, ale aj nepoznáte

Cena - 90 € s dph

KÁVOVÉ NÁPOJE
Kurzy sú určené pre všetkých, hlavne pre majiteľov kaviarní, prevádzkovateľov alebo baristov, ktorí sa chcú a potrebujú naučiť správnu prípravu kávových nápojov, taký je kurz

KÁVOVÉ NÁPOJE

Napríklad pravú írsku kávu, inverse cappuccino, arabskú kávu, ľadové nápoje, cappuccino con crusta, caffe latte, salcedino, frappé, afogato, flat white, skrátka kávové nápoje, ktoré by nemali chýbať v žiadnom nápojovom lístku a hlavne ich kvalitná a správna príprava

BARISTA SLOVENSKA

COFFEE IN GOOD SPIRIT

Príprava a tréning na Masjtrovstvá Slovenska v kategórii Barista alebo 

Coffee In Good Spirit

Cena - po individuálnej dohode

Barista Slovenska - Coffee In Good Spirit 

Individuálny tréning a príprava na Majstrovstvá Slovenska v príprave kávy
Rozhodli sme sa zúročiť naše skúsenosti zo slovenských ako aj svetových podujatí a pomôcť baristom pri príprave na slovenský šampionát. Skúsenosti máme aj ako súťažiaci, tak aj s pozície medzinárodného rozhodcu na týchto súťažiach.
Tréning a príprava spočíva v nasledovných bodoch:
​

​BARISTA


 Pravidlá (vysvetlenie a pochopenie podstaty).Príprava na "espresso" časť. Kompletný tréning s pomocou výberu správnej kávy a zdôvodneniu prečo práve táto. Všetky body čomu sa vyvarovať a naopak, čo je potrebné dodržať.
Príprava na "cappuccinno" časť. Kompletný tréning na cappuccino (resp. latte art) s pomocou výberu správnej kávy, mlieka, šálok. Všetky body čomu sa vyvarovať a naopak, čo je potrebné dodržať.
​​​
Príprava na "beverage" časť. Kompletný tréning, pomoc s výberom surovín na voľný drink. Všetky body čomu sa vyvarovať a naopak, čo je potrebné dodržať.

COFFEE IN GOOD SPIRIT


Pravidlá (vysvetlenie a pochopenie podstaty). ​Írska káva a jej príprava. Tipy, rady, tréning. Teplý (horúci) nápoj. Pomoc pri výbere surovín, pohára, tréning, kávy...​
Studený nápoj. Pomoc pri výbere surovín, pohára, tréning, kávy...
Poradenstvo, pravidlá, čo robiť v prípradnom postupe do finále
Cena, dátum a dĺžka je individuálna. Záleží od Vašich skúseností. Celému tréningu predchádza bezplatná konzultácia

CERTIFIKÁTY

Máme pre vás pripravené štýlové cerfitifáty, ktoré podľa potreby vieme vydať v anglickom alebo nemeckom jazyku

ŽILINA

Tréningové centrum v spojení s pražiarňou kávy. Maximálne profesionálne vybavenie

9 GRAMS COFFEE ROASTERY

TOMÁŠA RÚŽIČKU 8500/23

Vedľa Národnej banky Slovenska

BRATISLAVA

Tréningové centrum v spojení so showroom kávovarov a kaviarenských zariadení

9 GRAMS COFFEE - PROJECT°

RAČIANSKA 88B

Vedľa LIGHTPARK

MIESTA ŠKOLENÍ
  • O ktorej hodine začína kurz a ako dlho trvá?
    Kurzy začínajú vždy od 9.00 hod a trvajú prevažne do 15.00 hod
  • Na akom mieste sa konajú kurzy?
    Naše kurzy sa uskutočňujú už aktuálne na 2 miestach, v Žiline alebo v Bratislave. Miesto, kde sa ktorý kurz aktuálne koná, nájdete vždy v prihláške.
  • Čo si mám doniesť so sebou na kurz?
    Na kurz si nemusíte priniesť absolútne nič. Všetko potrebné (profesionálne vybavenie) máme u nás v centrách. Stačí ak si prinesiete dobrú náladu, alebo ak máte kaviareň, kľudne môžete priniesť svoju kávu na otestovanie
  • Je možné pripraviť samostatný kurz pre osobu alebo skupiny?
    Áno, je. AJ takúto možnosť ponúkame. Stačí nás kontaktovať a dohodnúť sa na termíne a podmienkach.
  • Kto je školiteľ?
    Školiteľ je Mayo Galuška a jeho profesionálny team, pod jeho dohľadom. O našich referenciách sa môžete dočítať v sekcii o nás.
  • Aký počet osôb sa zúčastňuje na kurze?
    Pretože nám záleží, na tom, aby sme sa vám mohli dostatočne venovať na kurze, tak máme obmedzenie, kde sa počet osôb pohybuje medzi 4 až 6. Nie viac
  • Na akých zariadeniach sa pracuje?
    Pracuje sa na zariadeniach, najvyššej svetovej kvality. Značky ako Slayer, La Marzocco, XLVI, ECM alebo mlynčeky Anfim, Ceado, Mythos a podobne. Pomôcky a najnovšie vychytávky sô samozrejmosťou
  • Ako môžem získať certifikát?
    Získať cerfifikát nie je žiaden problém. Chceme však zároveň pripomenúť, že certifikát neudelujeme za účasť, ale za získané skúsenosti počas kurzu. Stačí, aby ste vnímali priebeh kurzu a máte to v suchu