2 ŠKOLIACE CENTRÁ
ŽILINA - BRATISLAVA

ŠKOLA KÁVY

Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou. Kurzy prebiehajú cca v 4 členných skupinách, z dôvodu, aby každý účastník kurzu mal svoje vlastné zariadenie počas kurzu a aby bola možnosť zo strany lektora sa venovať celej skupine intenzívne. Nie sme zástancami veľkých skupín, pretože podľa nášho názoru nie je možné kvalitne zaučiť, zaškoliť viac ako 4 - 5 osôb počas jedného kurzu. Naše používané technológie patria medzi svetovú špičku, kvalitné kávovary (používame La Marzocco, ECM, Profitec, XLVI a Slayer) a mlynčeky (Anfim Mahlkoenig a ECM) sú základ.

AKTUÁLNE KURZY

 

BARISTA 1

Espresso základy, prípava kávy, nastavovanie mlynčeka...

BARISTA 2

Ponoríme sa hlbšie do kávy, odrôd, porovnávaní a ochutnávok

BARISTA 3

Refractometer, screening, stupne praženia, profesionálne pomôcky....

KÁVOVÉ NÁPOJE/

barista slovenska

Refractometer, screening, stupne praženia, profesionálne pomôcky....

LATTE ART

Minimum teórie, maximum tréningu. 

ALTERNATÍVA

Známe aj neznáme prípravy kávy alternatívnymi spôsobmi

BARISTA 1

Barista Basic - Level 1 je náš prvý program. U Vás najobľúbenejší

Cena - 120 € s dph

 

Sme profesionáli, dokonale vás pripravíme * Akreditácia ministerstva školstva SR * Level barista  1 - 2 - 3 + latte art kurzy * Práca s kvalitnými zariadeniami *. Chceme Vám predostrieť dlhoročné skúsenosti - školiaci lektor a garant Mayo Galuška.Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou.

2 ŠKOLIACE CENTRÁ ŽILINA - BRATISLAVA
Kurzy pre baristov vo vašom podniku alebo u nás. Ste majiteľom a máte záujem zaškoliť váš personál? Ste barista a chcete sa zdokonaliť?
​​

CIEĽOVÁ SKUPINA

Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy...

​KÁVA - ESPRESSO​


Školenia sú pripravované interaktívne, to znamená, že teória o káve (história, zber, spracovanie...) nie sú hlavnými bodmi školenia. Školenie sa prispôsobuje skupine klientov a témy nie sú striktne dané.
​​
Teoretická časť – história kávy (1.časť témy sa zaoberá v skratke o pôvode a rozšírení plantážnej kávy do dnešných rozmerov)
Teoretická časť – od zberu kávy až po espresso (2.časť témy sa zaoberá vysvetlením rozdielov medzi zbermi, vysvetlením rozdielov medzi spracovaním kávy, následným sušením a pražením, dôvody rozdielnej kvality kávy
Praktická časť– práca s profi mlynčekom, nastavovanie správnej hrúbky mletia na pripravované espresso za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)
Praktická časť – príprava espressa, správne dávkovanie mletej kávy, správne utláčanie nadávkovanej kávy v páke (portafilter), správne nasadenie páky do stroja, správne filtrovanie, zásady správnej prípravy za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)
Praktická časť– starostlivosť o kávovar a mlynec, zásady a dôležitosť správneho čistenia, čistenia pák, hláv kávovaru, mlecích kameňov na mlynci, prípadného zásobníka na namletú kávu za účasti (s názornou pomocou, asistovaním lektora)

FORMA SKÚŠKY

Písomná: test
Ústna: otázka
Praktická časť: príprava espressa, práca s mlynčekom, čistenie espresso kávovaru

BARISTA 2

Barista Advance - Level 2. Kurz je vhodný pre mierne skúsených

Cena - 120 € s dph

 

CIEĽOVÁ SKUPINA:

Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy, coffeegeeks...
Požadované vstupné vzdelanie: 6 mesiacov prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, certifikát barista basic.


ESPRESSO - CAPPUCCINO


Teoretická časť - správne spenenie mlieka
Teoretická časť - spôsoby nalievania mlieka
Voľná diskusia - miesto pre dotazy, otázky- konfrontovanie Vašich skúseností s našimi poznatkami  
Praktická časť - tréning napenenia mlieka, správne nalievanie, rozdelovanie káv, ukážka praženia, stupne praženia...
 

Forma záverečnej skúšky

 
Písomná: test​
Ústna: otázka​
Praktická časť: príprava cappuccina a espressa (s napenením mlieka a nalievaním)​

BARISTA 3

Barista Proffesional - Level 3. To je najviac v našej ponuke

Cena - 120 € s dph

 

CIEĽOVÁ SKUPINA:

Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok, začiatočníci, milovníci kávy, coffeegeeks...
Požadované vstupné vzdelanie: 6 mesiacov prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, certifikát barista basic.
 


ESPRESSO - CAPPUCCINO

Teoretická časť - správne spenenie mlieka
Teoretická časť - spôsoby nalievania mlieka
Voľná diskusia - miesto pre dotazy, otázky- konfrontovanie Vašich skúseností s našimi poznatkami  
Praktická časť - tréning napenenia mlieka, správne nalievanie, rozdelovanie káv, ukážka praženia, stupne praženia...
 

FORMA SKÚŠKY

Sme profesionáli, dokonale vás pripravíme * akreditácia ministerstva školstva SR * level barista  1 - 2 - 3 + latte art kurzy * práca s kvalitnými zariadeniami. Chceme Vám predostrieť dlhoročné skúsenosti - školiaci lektor a garant Mayo Galuška.
Kurzy sú určené pre všetkých, ktorí to s kávou myslia vážne a aj s jej samotnou prípravou.
Cieľová skupina:
Študenti, absolventi HA, baristi, barmani, personál v gastro službách, majitelia prevádzok, mamagnent prevádzok.
Požadované vstupné vzdelanie: 1 rok prax v kaviarni, pražiarni, gastro zariadení, študent HA, absolvent HA, certifikát barista basic, barista advanced.

​CAPPUCCINO – LATTE ART

Teoretická časť – rozdiel medzi odrodovou (plantážnou) a miešanou (komerčné zmesi). Lepšia využiťeľnosť v baroch, kaviarňach...
Teoretická časť – rozdiel pri napenení mlieka tradičným spôsobom a na techniku latte art, dôležité zásady dodržiavania potrebných postupov pri penení mlieka
Praktická časť – práca s profi mlynčekom, nastavovanie  správnej hrúbky mletia na pripravované espresso
Praktická časť – príprava espressa, správne dávkovanie mletej kávy, správne utláčanie nadávkovanej kávy v páke (portafilter), správne nasadenie páky do stroja, správne filtrovanie, zásady správnej prípravy
Nové technológie a ich využitie
Praktická časť – správne penenie mlieka na techniku latte art
Praktická časť – správny spôsob nalievania speneného mlieka technikou latte art
 

FORMA SKÚŠKY

Písomná: test
Ústna: otázka
Praktická časť: príprava cappucina technikou latte art (2 motívy)
Osvedčenie o absolvovaní kurzu​​​

LATTE ART

Latte Art. Tréning, tréning a tréning

Cena - 120 € s dph

 

Novodobý fenomém - miláčik kaviarní

​Neviete ako na to? Naučíme Vás to
 

CIEĽOVÁ SKUPINA

Aj pre úplných začiatočníkov. Podstata Latte Art je v pochopení šľahania mlieka a jeho následný spôsob nalievania. ​​

LATTE ART

​Čo potrebujete si priniesť? Vôbec nič, všetko zabezpečíme.
​Čo potrebujete vedieť? Základy prípravy espressa a šlahanie mlieka alebo Vás  to komplet naučíme
Teória? Vôbec žiadna, iba tréning, tréning, tréning...

ALTERNATÍVNA PRÍPRAVA

Alternatívna príprava kávy. Dozviete sa všetko o rôznych prípravách

Cena - 90 € s dph

 
Ešte nepoznáte Chemex, Hario, Drip, Trinity, Syphon, Cruve, Aeropress, skrátka všetky ostatné prípravy kávy inak ako espresso. Využiteľnosť v domácnostiach a nových, moderných kaviarňach, kde zmýšĺajú v rámci 3tej vlny

Nové (iné) spôsoby prípravy kávy - BREW BAR

Neviete ako na to? Naučíme Vás to 
​​
Čo potrebujete si priniesť? Vôbec nič, všetko zabezpečíme

Čo potrebujete vedieť? Všetko sa naučíte na kurze


TEÓRIA?

Je prepojená s praxou a prípravou. Naša filozofia je, naučiť Vás po praktickej stránke čo najviac. Kurz je určený pre kaviarne, ale aj pre laikov, čo sa radi učia a poznávajú nové spôsoby prípravy kávy

KÁVOVÉ NÁPOJE

Rôzne kávové nápoje, ako ich poznáte, ale aj nepoznáte

Cena - 90 € s dph

 
Kurzy sú určené pre všetkých, hlavne pre majiteľov kaviarní, prevádzkovateľov alebo baristov, ktorí sa chcú a potrebujú naučiť správnu prípravu kávových nápojov, taký je kurz

KÁVOVÉ NÁPOJE

Napríklad pravú írsku kávu, inverse cappuccino, arabskú kávu, ľadové nápoje, cappuccino con crusta, caffe latte, salcedino, frappé, afogato, flat white, skrátka kávové nápoje, ktoré by nemali chýbať v žiadnom nápojovom lístku a hlavne ich kvalitná a správna príprava

BARISTA SLOVENSKA

COFFEE IN GOOD SPIRIT