top of page

9 GRAMOVÉ ŽELIEZKA NA MAJSTROVSTVÁCH SLOVENSKA

Updated: Nov 15, 2017

23. November 2015 (skopírované a nezmenené z nášho predošlého blogu gcj.sk)



Ako určite viete, najbližší víkend v sobotu a nedeľu (28. a 29. November 2015), sa konajú Majstrovstvá Slovenska v príprave kávy a to v troch súťažiach. Jedna, hlavná – kráľovská, Majstrovstvá Slovenska Barista 2015, nemenej dôležitá Coffee In Good Spirit a Cup Tester. Majstrovstá, aspoň teda ich prvá časť (ostatné kategórie niekedy po novom roku), sa bude odohrávať v Nitre v Župnom Dome. Pre viac info link

Prečo sa vlastne na blogu zmieňujeme o tejto súťaži? V prvom rade hlavne preto, že dvaja súťažiaci sa rozhodli predniesť svoje vystúpenie, svoju pripravenú “exibition” doplniť  našou kávou 9 Grams Coffee, čo nás nesmierne teší a chalanom držíme všetky prsty. Mimochodom, s našou značkou nemáme premiéru, pár rokov naspäť nás krásne reprezentoval Tomáš Stofan, ktorý na majstrovstvách baristov skončil na treťom mieste (táto informácia, je čisto z pamäti autora). A po druhé, ako bývalého koordinátora SCAE Slovakia má určite zaujíma progres a úroveň súťažiacich.

Dnes Vám chceme v malom príspevku predstaviť dvoch súťažiacich, ktorí použijú kávu…, akú, to neprezradíme. A zároveň to môžete pokladať za pozvánku na majstrovstvá, kde sa sami môžete presvedčiť, akú kávu z našej ponuky použili.

  • BARISTA



PETER- PEPE RUMAN (fb profile)

1.Prečo káva a tento obor?

S kávou som bol už nejaký ten čas v styku, no nie až tak blízkom ako teraz, kedže v gastronómii robím už niekoľko rokov, oslovil ma kamarát či mu nepomôžem pri otváraní kaviarne, takže tak nejak sa to začalo, asi pred tromi rokmi.

2.Prečo kráľovská disciplína Barista, a čo od nej očakávaš?

Na sútaž som sa prihlásil preto, aby som v prvom rade preveril sám seba ako som na tom a nabral hlavne nové skúsenosti, lebo si myslím, že každá takáto akcia len môže baristovi prospieť v ďalšom profesnom živote. Od súťaže očakávam v prvom rade nazbieranie skúseností a keďže ide o moju premiéru nemám nejaké veľké očakávnia, ide hlavne o to, aby som sa tento rok okukal a hlavne porovnal sa s mojimi súpermi (smile). Tak zatiaľ spoznávať kávu do úplnej hĺbky a zbierať nové informácie okolo nej. Nabobúdať skúsenosti a celkovo skúmať kávu, lebo je to surovina, s ktorou sa dá neskutočne hrať (grin)! A potom uvidíme, čo sa čas prinesie.



  • COFFEE IN GOOD SPIRIT

📷peter pavlis

PETER PAVLIS alias PE-PE  (fb profile)

1.Prečo káva a tento obor?

Ku káve som mal stále blízko, v každej prevádzke, kde som pracoval doposiaľ som sa snažil venovať kávovaru a príprave kávy čo najviac času. Ozajstnú vášeň ku káve som získal až v terajšej kaviarni v Poprade v ktorej momentálne pracujem. Majiteľ, kolektív a hlavný barista mi odovzdávajú veľa skúseností a podporujú má v mojom kávovom raste, za čo im patrične ďakujem.

2.Prečo ideš súťažiť?

V súťažení vidím zdokonaľovanie sa, ale hlavne je to pre mňa možnosť ako sa naučiť ovládať svoj stres, spoznať nových ľudí, odpozerať nové kávové trendy, ktoré si vlastne súťažením vytvárame sami. Je to kreatívne, proste ma to asi baví (smile).

3.Máš nejaké očakávania od súťaže?

Čo očakávam ? Očakávam to , že sa niečo nové naučím, som nováčik v tejto súťaži idem sa skôr ostrieľať ako vyhrať, na to sú tam iné známe mená, no nikdy nehovorím nikdy, možno sa niečo podarí…

4.Kam ďalej po súťaži?

Kam ďalej? Pekná otázka, len je ťažko si na ňu odpovedať. Mám svoje sny, ale nikdy neviem čo mi môj život prinesie, keďže vie byť niekedy nevyspytateľný (smile).V každom prípade vidíme sa na súťaži priatelia (wink) a tebe Mayo veľmi pekne ďakujem za podporu

Každý kto má čas a záujem, určite sa opatí ísť pozrieť na túto udalosť. Vidíme sa cez víkend, priatelia.






P.S. Držíme prsty!




39 views2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page